• Ruddy Vinck

Zit er nog muziek in de Belbinteamrollen ?


Even heb ik er aan gedacht om de onderstaande tekst te verwerken in een groter “opus”. Maar het werkstukje van collega Richard de Hoop is waardevol genoeg om er de oren voor te spitsen. Je weet meteen dat hij de juiste snaar beroerd.

Om het even te kaderen : Richard de Hoop spreekt regelmatig voor grote groepen over het thema samenwerken. Bij de vraag wie van de aanwezigen de Belbin-teamrollen kent ervaart hij – en dan vooral in Nederland - . dat er dan veel handen in de lucht gaan. De teamrollen zijn, bij onze noorderburen, na meer dan 30 jaar bekend.

Op de vraag of er dan regelmatig in de praktijk met wordt gewerkt weet Richard de Hoop het volgende te vertellen:

“Ik moet dan helaas constateren dat er maar een paar handen de lucht in gaan. Als je daar op doorvraagt dan komen antwoorden als: "We hebben dat wel gedaan maar op de een of andere manier zijn we er mee gestopt”, of: “Het is leuk om te duiden maar verder kan je er niets mee”, of: “Het is te complex om 8 of 9 rollen te onthouden.”

De laatste reden is voor mij een belangrijke aanleiding (daarnaast ben ik gewoon bezeten van muziek :-) geweest om de teamrollen van Belbin te gaan vergelijken met muziekinstrumenten. Er zitten geen negatieve associaties aan instrumenten, het is voor iedereen duidelijk dat ze anders zijn, anders klinken en anders bespeeld moeten worden. Daarnaast is het mogelijk om ondanks die verschillen voor de harmonie te gaan. Sinds ik dit doe (vanaf 1995) krijgen we steevast te horen dat de muziekmetafoor erg aanspreekt en het de rollen (nog) toegankelijker maakt.

De muziekmetafoor heeft ook geholpen om verder te gaan dan alleen maar te duiden. Belbin is een fervent voorstander van "playing your strengths", maak je sterke punten sterker. Het is voor iedereen duidelijk dat een beginnende violist zo vals als een kat kan klinken. Feit is dat de sterktes bij deze beginner aanwezig zijn, ze moeten alleen nog maar ontwikkeld worden. En als deze persoon flink blijft oefenen en blijft doorzetten dan ligt de weg naar gevorderde of zelfs virtuoos volledig open. Achter iedere teamrol gaan een aantal talenten schuil. Zo schuilen in de Bedrijfsman (BM) de volgende talenten: Bezige bij, Maker/hersteller, Plannenomzetter, Rots in de branding, Zichtbare presteerder, Stille helper, Doorzetter, Praktische organisator.

Welke van deze (2 tot 3) talenten de Bedrijfsman gaat ontwikkelen hangt van een aantal factoren af. Belangrijk is dat de teamrol niet langer alleen helpt bij het duiden maar ook het startpunt van (een persoonlijke en ook team)ontwikkeling wordt! Hier laat de muziekmetafoor zien dat de individuele ontwikkeling van de talenten die bij een teamrol horen leiden tot een verbetering van de kwaliteit van het orkest als geheel. Want goed geoefende muzikanten laten een stuk eenvoudigweg beter klinken.

Bedankt Richard. Ik maak nog snel even gebruik van je muziekmetafoor.

Interesse om als bedrijf voor de muziek uit te lopen, om het intern te laten klinken als een klok en om te zorgen dat er volop muziek in je team zit ? Schrijf dan in voor een open dag sessie “succesvol samenwerken”. Of maak een afspraak, dan nemen we samen de Belbin-partituur even door.

Ruddy Vinck is Belbin fan, coach & trainer +32 478 442832 www.ruddyvinck.be

#succes #team #talentenspel #teamkwaliteit #Belbin

4 views
  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon

© 2020 by Moppelhorst / MOPLBOom - Belgium                          moplboom@ruddyvinck.be                            0032 - 478 44 28