• Ruddy Vinck

Ik wil dat mijn werknemer sterk staat in zijn job !


En dan ben ik meteen wakker. Dat is fijn om te lezen (aan de telefoon was het nog beter geweest) denk ik dan, iemand die me nodig heeft. Rustig Ruddy, het is mogelijk iemand die je diensten kan gebruiken. En dan nog indien die persoon het rechtstreeks aan mij had gezegd, geschreven.

Nu is het een argumentatie pro loopbaanbegeleiding in ZO, de Unizo-adviesbrief voor de zelfstandige ondernemer. Een aantal argumenten die ik, als loopbaancoach, uiteraard ook gebruik. Een aantal vragen, die ik graag stel, krijgen meteen een antwoord, wat ik trouwens ook graag geef.

Ik wil dat mijn werknemer sterk staat in zijn job. Kan dit via loopbaanbegeleiding die ik met loopbaancheques betaal ?

En dan gaan we verder met het UNIZO artikel. De arbeidsmarkt evolueert snel. Daarom is het belangrijk dat uw medewerkers hun loopbaan op een zinvolle manier ontwikkelen. Ook u kan er als werkgever belang bij hebben uw medewerkers professioneel te stimuleren zodat ze mee groeien met uw bedrijf.

Kunnen de loopbaancheques van de VDAB daarbij helpen ? En kan u die betalen ?

Loopbaancheques (VDAB) staan los van uw bedrijf. Het is de keuze van uw werknemers of ze die - zelf - aanvragen, en hoe ze de loopbaanbegeleiding concreet invullen. Werknemers die LBB volgen hebben bv geen recht op educatief verlof. En alleen uw werknemers kunnen ze voor zichzelf aanvragen. U kan dat niet in hun plaats doen.

Maar niemand verbiedt u om uw medewerkers onrechtstreeks te sponsoren en aan te moedigen om die loopbaanbegeleiding te volgen. Dit kan ook in uw belang zijn.

Medewerkers die actief investeren in hun loopbaan,zijn sterke, gemotiveerde krachten.

Misschien is bij zaakvoerders, bij bedrijven het systeem van de loopbaancheques nog onvoldoende bekend. Maak uw personeel hierop attent !

Met dank aan Unizo voor de positieve boodschap. Ik maak - zoals je kon lezen - er graag gebruik van.

Noot: wie mijn blog volgt of de website heeft bekeken weet dat het ook voor ondernemers kan.

#teamroles #belbin #loopbaancheques #loopbaancoach #MOPLBOom #teamrollen

5 views
  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon

© 2020 by Moppelhorst / MOPLBOom - Belgium                          moplboom@ruddyvinck.be                            0032 - 478 44 28