top of page
  • Writer's pictureRuddy Vinck

Wat een fantastische tijd waarin wij toch leven


"Laten we positief vooruitblikken en vermijden om te gaan ‘zwartkijken’.

Kijk naast de ellende die deze pandemie veroorzaakt ook naar het positieve. We leren opnieuw solidair zijn met elkaar, we kunnen als samenleving sterker uit deze periode komen, we leren anders werken, we …."


Maar het zijn onzekere tijden. Bijna dagelijks worden er nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen de coronapandemie. De veranderende situatie leidt tot veel praktische vragen voor iedereen rond thuiswerk, wel of geen contact met de buitenwereld, technische werkloosheid, het risico van een #COVID19-besmetting…


In alle verwarring gaat er bovendien heel wat fake news als een lopend vuurtje rond: valse tips die gaan van hoe je de besmetting van het coronavirus kan tegengaan tot complottheorieën over de oorsprong van de pandemie.

En dus neen, je kan het virus niet doden door zout water te gorgelen. En ook niet met een extra dosis nicotine, drugs of alcohol.


Het bovenstaande vind ik terug op een kladje van zo’n 6 maanden terug. Ik was toen op zoek naar info rond thuiswerken. En ja …


“Wat een fantastische tijd waarin wij toch leven”.

Een openingszin die kan tellen. Vooral als je luistert naar wat er nog volgt. En als je weet dat het in 1986 werd gezegd.


Ik heb het over een video die op You Tube is terug te vinden. Eentje in de reeks van (van) Kooten en de Bie.

Er was een tijd dat kijken naar “Kooten en de Bie” een onderdeel was van de zondagse (VPRO ) TV-avond. Lui in de zetel als vervolg op een actieve voetbalzondag. Deze kon ik me niet herinneren.

Het is trouwens ook weer afvragen welk algoritme de “Thuiswerken” video in de aan mij voorgestelde videolijst laat verschijnen. Dit na het bekijken/beluisteren van de Griekse bard Georgos Dalares en de “Hi I am Mark and …” Self Sufficient Me- tuinvideo.

Al valt niet te ontkennen dat in 2020 het thuiswerken in de lift zit. Google zal zijn "huiswerk" wel gedaan hebben.


#wateenfantastischetijd

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page