top of page
  • Ruddy Vinck, Belbin fan, coach en trainer

De boven of onder par-adox !


Ja, je hebt zo van die vakanties dat je het gevoel hebt al eerder iets gelijkaardigs te hebben gezien.

Vanop mijn terras dat ditmaal geen balkon is maar zich op een natuurlijk gevormd platform bevindt, kijk ik weer uit op de golfcourt bij de buren. En op holes. Van ver naar dichtbij op de voorliggende glooiing zijn dat 6, 5, 1 en 18.

Op deze laatste lopen de golfers van de dag, nu bij ondergaande zon, hun laatste meters en ronden ze het parcours van Golf Val de Quéven af. Ze hebben in een optimaal parcours hun bal minimaal 4968 meter (rood) tot 6107 meter (wit) al naargelang de keuze uit 1 van de 4 afslagen.

Het clubhouse, het “basiskamp” waar zich de sportieve kwartetten vormen, ligt vlakbij verscholen achter de begroeiing. Visueel is dat OK maar auditief biedt deze weinig bescherming zodat ik beter vermijdt om aanwezig te zijn op de piekmomenten want dan lijkt het wel een “souk” vol geluiden.

Laat ik je gerust stellen met een golfcourt in combinatie met open ramen als natuurlijke airco heb je geen wekker nodig. Om 7 u draait de tuinman zijn eerste rondjes. Met de gemotoriseerde maaier uiteraard. En om 8u30 volgt de eerste afslag.

Terug naar hole 18. Observatie leert me dat de gemiddelde leeftijd op de club hier lager ligt. Komt dat door de opa’s die met de (klein)zonen aan de slag gaan? Of door de vrouwen die, zij het in minder aantal aanwezig, die gemiddelde leeftijd doen dalen. Dit voor zoverre ik dat vanop afstand objectief kan beoordelen.

In het vorige artikel heb ik het al uitgebreid over de “caddie” gehad. Hier valt me nu het kleurrijk, veelvuldig en dubbel gebruik van het “regenscherm” als extra item op. Parapluutje parasolletje al naargelang!

Het is duidelijk niet voor het hier en nu maar ik vraag me toch af hoe het staat met de caddie met elektrische hulpmotor, de autonoom functionerende of de personal assistent onder de AI vorm.

En er is ook de “caddie” hond. Die beweegt zich op bevel van zijn baasje over de court en rond de caddie. De zit of lig bevelen worden vlot opgevolgd. De vraag of hij ook getraind is om verloren geslagen te apporteren is tijdens mijn observatieperiode alvast niet beantwoord geworden.

Het heeft een keertje niet geregend en ja hoor daar gaan de sproeiers aan. De zon staat al te laag voor het regenboogeffect. Hou het buiten voor bekeken en ga naar binnen.

Recent Posts

See All
bottom of page