top of page
  • Writer's pictureRuddy Vinck

Makkelijk lukt niet altijd. Of toch ?


Anders denken, om-denken, positief denken kortom denken en toch ook wel doen om beter met moeilijke tijden om te gaan.

Sterker dan je denkt “Ik kom dit niet te boven”, “Ik zal nooit meer gelukkig zijn”. Of “Ik kan dit niet” of “Dit is oneerlijk” uitspraken en gedachten die je negatief stemmen, je het gevoel van slachtoffer aanpraten, je naar beneden halen. Weet waar je staat in het leven. En dat je daar bent dankzij je talenten, je vaardigheden, je kennis en ja ook je doorzettingsvermogen. Je bent sterker dan je vermoedt en denkt.

Ik leef mijn leven en dat is waarde(n)vol

Neen niet iedereen vindt je even aangenaam en tof. En niet iedereen is het altijd met je eens over wat je doet. Maar je hoeft niet iedereen het naar de zin te maken. Leef naar je eigen waarden en neem ook beslissingen waar niet iedereen het mee eens is.

Niet hoe je valt maar hoe je opstaat Mislukken is niet leuk, maar jezelf er druk over blijven maken helpt je niet verder. Niet hoe je valt maar hoe je opstaat maakt wie je bent. Zie dat als een uitdaging, een kans om vooruit te komen, om te groeien en om sterker te worden. Zo leer je om te gaan met tegenslag en weet je dat je kan doorgaan.

Prima is perfect genoeg ! De absolute perfectie nastreven doet meer kwaad dan goed. Teveel nadruk op geen fouten maken zorgt voor ongezonde stress. En daar wordt je niet beter van. Gun je zelf een foutje dan vermijd je ze makkelijker.

Hoe kijk je hier binnen 5 jaar op terug ? Blijf dingen in het juiste perspectief zien door jezelf te eraan te herinneren dat het nare gevoel of de emotionele pijn er nu maar niet voor altijd zijn. Veel van wat je nu ervaart doet er een aantal maanden, jaren verder niet toe.

Voel je comfortabel ongemakkelijk Dingen anders doen, het is soms noodzakelijk. En dan moet je uit je comfortzone treden en bereid zijn om te gaan met emoties zoals angst, teleurstelling, schaamte. Niet makkelijk maar ook niet onoverkomelijk. Kan je om met die gevoelens dan groeit je zelfvertrouwen en kan je makkelijker om met een volgend “ongemak”.

Ik denk, voel en doe Andere mensen de schuld geven helpt je situatie niet vooruit. Jij hebt de controle over hoe je denkt, hoe jij je voelt en hoe jij je gedraagt. Haal daar kracht uit en maak er het beste van.

Recent Posts

See All
bottom of page