top of page
  • Writer's pictureRuddy Vinck

#Teamopoly #Talentenspel #zuurstofdagen.


De komende zuurstofdagen (5-9/6) brengen ook de Teamopoly-Talentenspel combi op de voorgrond.

Ga naar start en .....ja er is een link naar Monopoly. Een klassieker die ondertussen wel in meer dan 100 landen en bijna 40 talen een topper is geworden, in een aantal nieuw jasjes is gestoken en aangepast werd aan deze tijd van “games” ipv spellen.

Bij veel mensen wekt dit spel nostalgie op, maar – zo leren peer groepen en competities - het is ook nog steeds een fantastisch spel om voor de eerste keer te spelen.

Ga naar start en .....beleef die ervaring door een eerste keer “Teamopoly” te spelen.

“Een heel krachtige manier om de eigen sterktes en het functioneren in een team op een aangename manier te ontdekken.” M.Belbin

Met Teamopoly verwijs ik naar een spel dat werd ontwikkeld door dr. Meredith Belbin en zijn medewerkers van de ITRU in Cambridge. Ondertussen vind je, los van de Belbin Associates, de naam immers ook verbonden aan teambuilding activiteiten of andere spelvormen die je samen doet.

Belbin’s Teamopoly is de afgelopen drie decennia een niet aflatende bron van inzichten geweest. Een permanente bron ook van leerzame, spraakmakende en onvergetelijke belevenissen waardoor de "Teamopoly- vorm" is geëvolueerd tot een uitdagende oefenvorm die de waarde van het Belbin-model inzichtelijk en invoelbaar maakt en bewijst.

En tot een competitief spel waarbij de gebeurtenissen elkaar in hoog tempo opvolgen en dat zorgt voor de nodige opwinding maar soms ook frustratie. Rode draad door het spel blijft wel het spelplezier, de fun.

Heb je dan iets aan, zoals bij het oorspronkelijke spel, bv.tactiek ? Misschien. Aan geluk ? Wie weet, het kan zeker geen kwaad. Is het doel van het spel is om groot te worden door straten te kopen, of huizen en hotels neer te zetten ? Niet echt. Wordt je er rijk(er) van ? Dat zeker ! - R.Vinck

Je hebt voor de Belbin Teamopoly wel meer dan de 1 à 4u bij het klassieke bordspel nodig.

Een tweedaagse formule is aangewezen, vaak is dat dan een eerste dag met avondprogramma en een tweede dag met alleen de ochtend.

Ook de locatie speelt z’n rol niet alleen voor de fun of voor de samenwerking maar vooral voor de opportuniteiten om de "kans" kaarten optimaal te gebruiken.

Ga naar start en wees er bij op 8 en 9 juni in Chateau Thermes de Cugnon (Semois). Laat deze “Belbin-experience” bij uitstek ook jouw ervaring zijn.

Recent Posts

See All
bottom of page