top of page
  • Ruddy Vinck - Belbin teamrolmanager -

De kiosk : een speelplek voor uw "team-fanfare"?


Het hoeft niet meteen de fanfare te zijn. Een trio, een combo, een orkest(je) krijgt evenzeer speelminuten. Het eigen (bedrijfs)orkest onderweg naar een prestatie als toporkest. Wie weet ? Het is vandaag belangrijk dat individuen hun eigen talenten erkennen en ontwikkelen. En inzicht krijgen in die van de collega's. Zorg als bedrijf, als organisatie dat je werknemers beter worden om zo de kwaliteit van het team waarvan ze deel uitmaken beter te maken. Stel de talenten van de medewerkers centraal, bedrijven van de toekomst wordt toegeschreven dat ze effectief talenten centraal stellen en daar de organisatie van afleiden. We gebruiken de "kiosk" om Belbin's teamrollen een andere ruimte en een andere invulling te geven. En we gebruiken een talentenspel om talenten te (h)erkennen.

Voor dit spel worden 3 teams (1 à 10 spelers) gevormd waarna het spel wordt opgestart. Een paar rondjes dobbelen, buttons verzamelen en weggeven aan een speler van een ander team, met motivatie waarom. Dubbelgooien, talentenkaarten afpakken, achteruit gezet worden, elkaars pion slaan, wisselen van plaats, en het zwarte vlak...Onverwachte en spannende situaties maken en kantelen het spel.

Deelnemen aan dit spel is leuk op zich. Iedere deelnemer krijgt van zijn/haar collega's kwaliteiten aangereikt. Hierdoor wordt het geven van positieve feedback spelenderwijs een vaardigheid. De herkenbare eigenschappen verzamelen zich per speler in een kleur en geven richting aan de sterktes in groep of teamrollen.

We sluiten af met de individuele teamkwaliteiten. Iedere speler ontvangt zijn persoonlijke helpkaart van de teamrol waar hij/zij het meeste kleur van ontving door de collega's. Geen spel zonder deelnemers maar ook niet zonder winnaar. Het team dat de meeste talentkaartkwartetten heeft verzameld op het einde van het spel mag de kiosk als overwinnaar verlaten.

Dit spel kan rekening houdend met de weersomstandigheden in diverse binnen- en buitenruimten gespeeld worden

.

Recent Posts

See All
bottom of page